قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی درپی افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا و تشدید تنشها میان آمریکا و چین که سرمایه گذاران را به سوی داراییهای امن کشاند، کاهش پیدا کرد.
هند، سومین مصرف کننده و وارد کننده بزرگ سوخت در جهان، ۳.۲ میلیون بشکه نفت در روز در ماه ژوئن وارد کرد که ۰.۴ درصد کمتر از ماه مه و ۲۸.۵ درصد پایین تر از سال گذشته است.
در حالی که اقتصاد جهان آهسته روند بهبود را در پیش گرفته و در حال کمر راست کردن از بحران کروناستT اما بعید است که به این زودیها شاهد بهبود اوضاع در بازار جهانی نفت باشیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به ۲۷ میلیارد بشکه نفت درجا در میدان آزادگان جنوبی، گفت: هدفگذاری برای تولید نفت از این میدان ۶۰۰ هزار بشکه در روز است.
بخشی از نفت مخازن عظیم چین به بازار بین المللی راه پیدا کرده و معامله گران از این فرصت برای خرید نفت ارزان و فروش مجدد آن به پالایشگاههای منطقه ای استفاده کرده اند.
بهای معاملات نفت روز جمعه با ادامه افزایش موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا و سایر کشورهای جهان و تشدید نگرانیهای بازار نسبت به دورنمای تقاضا، کاهش یافت و نسبت به قیمت نهایی جمعه پیش اختلاف چندانی نداشت.
قیمت نفت پس از انتشار گزارش اشتغال آمریکا که تردیدها نسبت به احیای تقاضا در بزرگترین اقتصاد جهان را برانگیخت، در معاملات روز جمعه بازار آسیا نتوانست رشد چندانی پیدا کند. بهای معاملات نفت در بازار نیویورک پس از کاهش ۱.۱ درصدی در روز پنج شنبه، نزدیک ۴۱ دلار در هر بشکه معامله شد.
تحقیقات اوپک نشان میدهد در صورت بروز موج دوم همه گیری ویروس کرونا و توقف دوباره فعالیت های اقتصادی، روند بهبود تقاضا مختل شده و دنیا همچنان با مازاد ذخایر نفتی روبرو خواهد بود.
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود پیش بینی کرد که تقاضا برای نفت خام این گروه در سال میلادی آینده بهبود چشمگیری پیدا خواهد کرد و از سطح مشاهده شده پیش از بحران ویروس کرونا فراتر خواهد رفت.
قیمت نفت روز دوشنبه که معامله گران به انتظار نتیجه نشست هفته جاری اعضای کلیدی گروه اوپک پلاس درباره روند کاهش تولید این گروه از ماه آینده بودند، کاهش پیدا کرد.
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد تقاضای نفت در سال جاری میلادی تا ۹۲.۱ میلیون بشکه در روز افزایش یابد. این رقم ۴۰۰ هزار بشکه در روز بیشتر از پیشبینی این آژانس در ماه گذشته است.